Schuttingen plaatsen in je tuin? Deze tussenpalen heb je nodig!

Ben jij druk met de verbouwing van jouw tuin, of wil je meer privacy in je tuin? Dan moet je eens kijken naar een stijlvolle schutting! Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en materialen. Hierdoor is er voor iedere tuin wel een geschikte schutting. Je hebt echter ook andere onderdelen nodig om een schutting te plaatsen in je tuin. Zo heb je bijvoorbeeld tussenpalen nodig, om de schuttingen te bevestigen in je tuin. In deze blog behandelen we welke tussenpalen je nodig hebt voor bepaalde schuttingen. Lees dus gauw verder en verzamel de onderdelen voor jouw schutting!

Tussenpaal beton

Betonnen tussenpalen kan je koppelen aan een houten schutting. Op deze manier creëer je een robuuste en stevige basis, voor jouw schutting. Dit kan je nog meer verstevigen door een betonnen onderlaag te plaatsen, onder de houten schutting. Met deze onderlaag zorg je gelijk voor een sterke uitstraling. Door deze stevige constructie, kan je gemakkelijk een hoge schutting plaatsen in je tuin. Zo zorg je gelijk voor genoeg privacy! 

Tussenpaal hardhout

Hardhouten tussenpalen zorgen voor een landelijke uitstraling in je achtertuin. Ze vormen wellicht niet zo’n stevige basis, zoals betonnen tussenpalen, maar ze doen hun werk prima. In weersomstandigheden zoals in Nederland, heb je voldoende aan een constructie van hardhouten tussenpalen. Creëer een volledig landelijke look, door hardhouten schuttingen, in dezelfde kleur, te plaatsen tussen de tussenpalen. In vergelijking met betonnen tussenpalen, zijn hardhouten tussenpalen ook nog eens gemakkelijker om te plaatsen. 

Tussenpaal grenenhout

Grenenhout is een populaire houtsoort onder de schuttingen. De lichtbruine kleur zorgt voor een natuurlijk uitstraling. Door het hars in het grenenhout, kunnen er plekken ontstaan in het hout. Dit komt door verschillende weersomstandigheden. Na verloop van tijd zullen deze plekken vanzelf wegtrekken en gaat de kleur weer egaler lijken. Grenenhouten tussenpalen combineer je in de meeste gevallen met een grenenhouten schutting. Zo zorg je voor een allround natuurlijke kleur in jouw schuttingen. 

Tussenpaal staal

Stalen tussenpalen zijn perfect om te koppelen aan bamboe schuttingen. Op deze manier creëer je een subtiele constructie van twee ijzersterke materialen. Bamboe staat namelijk bekend als een stevig en betrouwbaar materiaal. Daarnaast is het erg duurzaam. Stalen tussenpalen zijn niet te groot, qua vorm. Hierdoor kan je ze gemakkelijk in de grond plaatsen en koppelen aan jouw schuttingen. Dankzij het bamboe zorg je zo voor een ietwat exotische uitstraling in jouw tuin!