Hoe kan je een betonlook badkamer creëren?

Betonlook badkamers zijn een echte trend, we zien deze stijl met regelmaat langskomen bij de opgeleverde badkamers van onze klanten. Deze stijl biedt veel mogelijkheden en is daarom ook zo populair. Wil je weten hoe jij je eigen betonlook badkamer kunt creëren? Lees dan snel verder!

De materialen

Je zou misschien denken dat het materiaal van een betonlook badkamer voornamelijk bestaat uit beton. Maar beton kan niet goed tegen vocht en is daarnaast vrij kostbaar. Daarom wordt er vaak gekozen voor betonlook. Zo zijn er keramische tegels met een betonprint erop. Deze tegels zijn zeer geschikt voor de badkamer en goedkoper dan echt beton. Daarnaast zijn deze tegels niet van echt beton te onderscheiden en hebben ze dus dezelfde robuuste uitstraling als echt beton. Naast tegels kan je ook kiezen voor een beton(look) waskom en accessoires.

Het kleurenpallet

Betonlook kan meerdere kleuren hebben, zo heb je bijvoorbeeld lichtgrijze tegels met een betonlook. Maar er zijn ook bruine en zwarte tegels verkrijgbaar met een betonlook. Deze tinten worden vaak aangevuld met lichte kleuren zoals wit. Wil je liever een betonlook badkamer met wat kleur? Dan kan je er ook voor kiezen om een deel van de badkamer te bekleden met gekleurde (decor)tegels. 

De mogelijkheden

Je kan ervoor kiezen om de gehele badkamer te bekleden met betonlook tegels. Maar we snappen dat dit ook wat saai of eentonig kan zijn. Door verschillende formaten en kleuren te gebruiken breng je een speels effect aan in de badkamer, zonder dat het te druk wordt. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een deel van de badkamer te bekleden met betonlook tegels en dit te combineren met andere vloer- of wandtegels. Zo zien we in deze badkamers vaak dat er een combinatie wordt gemaakt met houtlook. Je kan vrijwel alle kleuren en materialen combineren met betonlook, waardoor je altijd de badkamerstijl kan creëren die bij je past.

Het combineren van stijlen

We zien vaak dat er bij betonlook badkamers een combinatie wordt gemaakt van verschillende stijlen. Vooral moderne, landelijke en industriële badkamers kan je goed met de betonlook stijl combineren. Bij een betonlook badkamer met een moderne touch kan je ervoor kiezen om de gehele badkamer met één soort tegel te bekleden. Hierdoor creëer je de strakke uitstraling van een moderne badkamer. Een landelijke uitstraling wordt gecreëerd door het toevoegen van houtlook en je kan een industrieel accent toevoegen door voor zwarte kranen te kiezen.

Direct de scherpste prijsHeb je een betonlook badkamer uitgezocht die helemaal bij je past en ben je tevreden met het ontwerp? Dan stellen we een offerte voor je op waarbij we je direct de scherpste prijs aanbieden. Dus geen gedoe en onderhandelingen, maar een eerlijke en transparante prijsopgave. We vinden het belangrijk dat je in alle rust kunt nadenken over de aankoop van je badkamer. Daarom bieden we je voldoende bedenktijd. Bekijk snel onze website www.sani4all.nl.