Waar moet je aan denken bij het ontwerpen van een nieuwe keuken?

Je hebt besloten dat je een nieuwe keuken wil gaan kopen en wil hier een ontwerp voor gaan maken. Er zijn dan een heleboel punten waar je aan moet denken. Welke wensen heb je? Is de huidige keukenopstelling nog naar wens? Om ervoor te zorgen dat je precies weet waar je aan moet denken, hebben we alle belangrijke zaken voor je op een rijtje gezet.

Je wensen

Allereerst zijn de wensen die je hebt natuurlijk heel belangrijk. Misschien heb je nu wel een keuken zonder bovenkasten en mis je de opbergruimte wel enorm. Dan is het belangrijk dat je nieuwe keuken wel voldoende ruimte heeft. Begin daarom met het in kaart brengen van je wensen. Wees daarin niet direct te concreet, dat kan er namelijk voor zorgen dat je vastloopt tijdens het bepalen van de indeling of tijdens het maken van je droomkeuken. Soms kan een andere oplossing ook het gewenste resultaat geven en kies je bijvoorbeeld niet voor bovenkasten maar een kastenwand.

De indeling

Nadat je jouw wensen in kaart hebt gebracht is het tijd om te bedenken welke keukenopstelling je nieuwe keuken moet krijgen. Het kan zijn dat de huidige opstelling voldoet aan je wensen, maar misschien ben je ook wel toe aan iets heel anders. Hierbij is het belangrijk dat je goed in kaart brengt hoe groot de ruimte is en wat de mogelijkheden zijn. Misschien wil je heel graag een kookeiland, maar laat de ruimte dat niet toe. 

De gewenste keukenstijl

De stijl die je nieuwe keuken moet krijgen is natuurlijk niet geheel onbelangrijk. Nadat je de basis van het ontwerp hebt staan begint het leukste werk: het kiezen van de kleuren en materialen. Deze bepalen namelijk voor een groot deel de stijl van je keuken. Er is enorm veel keuze in kleuren en materialen. Begin daarom met het selecteren van de dingen die je echt niet mooi vindt. Zo wordt de selectie kleiner en is het makkelijker te overzien. 

Praktisch

Tijdens het ontwerpen van je keuken is het goed dat je voor ogen houdt dat de keuken niet alleen mooi, maar ook praktisch moet zijn. Bedenk daarom goed hoeveel werk- en opbergruimte je nodig hebt. Daarnaast is het belangrijk om te bekijken of de indeling van de kasten en lades praktisch voor je is. Het is natuurlijk niet praktisch als je hebt gekozen voor smalle laden en alles wat je erin wilde zetten er niet in past. 

Persoonlijk advies

Zou je graag advies willen ontvangen over het ontwerpen van je complete keuken? Maak dan een afspraak bij een van onze keukenwinkels. Daar staan onze deskundige en betrokken adviseurs voor je klaar. We bieden bij Kitchen4All keukens voor iedereen. Iedereen heeft immers andere wensen en daarom beginnen we altijd eerst met het leren kennen van onze klanten. Aan de hand van die kennismaking voorzien onze keukenadviseurs je van onafhankelijk advies. We gaan samen op zoek naar jouw droomkeuken!