De voordelen van kraamzorg in de kraamweek

Je bent in verwachting, gefeliciteerd! De aankomende tijd moet er van alles geregeld worden, zoals het vinden van de juiste kraamzorg organisatie. Er komt van alles op je af en de geboorte en zwangerschap is een mix op van emoties: geluk, blijdschap, trots en liefde. Maar misschien ook vragen en onzekerheden. Straks, maar ook nu neemt de kraamzorg graag de zorg voor je uit handen. Met de juiste kraamzorg ben jij verzekerd van professionele en de meest fijne kraamtijd. Veel kraamzorgorganisatie streven naar één kraamzus voor de gehele kraamperiode, ook al is ze bij de bevalling aanwezig – thuis of in het ziekenhuis. Een vast gezicht uit de regio in een periode waar al genoeg veranderingen plaatsvinden. Een vertrouwd gezicht waarbij je de gehele kraamweek terecht kunt.  Super fijn!

Wat doet een kraamverzorgende?

Kraamzorg moet warm en geborgen. Zorg op maat met een persoonlijke touch, want ieder gezin is uniek. Kraamzussen kunnen niet wachten om straks aanwezig te mogen zijn tijdens de kraamweek. Een periode om nooit te vergeten en zij maken er straks graag een feestje van, zodat je er later met een warm gevoel op terug kunt kijken. Ze staan voor je klaar met hun adviezen, tips en goede zorgen. Ze zijn er voor het hele gezin, want ook voor hun is het een periode met veel veranderingen. Jullie krijgen de ruimte om te wennen, te herstellen en te genieten. Met de juiste kraamzorg kies je voor de beste start voor jou en je kindje. Je wordt ondersteund in de verzorging en geholpen bij het geven van voeding, ongeacht of je borst- of kunstvoeding geeft. Alle kraamverzorgenden hebben de juiste kennis om jou op weg te helpen.  

Dunstan babytaal

Daarnaast hebben een aantal kraamverzorgenden veel ervaring met Dunstan Babytaal. Zo leer je te herkennen waar je baby behoefte naar heeft en kun je komen met de juiste oplossing. Iedere pasgeboren baby communiceert met vijf specifieke geluiden die ieder een eigen betekenis hebben. Samen met jouw kraamzus leer je deze geluidjes herkennen en interpreteren. Dit zorgt voor rust en vertrouwen. Ze ondersteunt jullie hier graag bij.  

Natuurlijke kraamzorg

Wist je ook dat er de mogelijkheid is om Natuurlijk Kraamzorg te ontvangen? Veel kraamverzorgenden hebben affiniteit met natuurlijk kramen. Bij Natuurlijke Kraamzorg binnen de kraamzorg staat het gebruik van natuurlijk materialen in de verzorging en warmtezorg centraal. Tijdens het intakegesprek met je consulent kun je aangeven of je deze vorm van kraamzorg graag wilt ontvangen. Tijdens dit gesprek wordt er gekeken naar je wensen en behoefte. Je kunt de vragen die je alvast hebt over de kraamzorg neerleggen bij je consulent. Na dit gesprek is iedereen klaar voor de kraamweek.