Welke spullen heb je nodig om je winkel te heropenen?

We willen allemaal graag dat corona snel voorbij is. Na corona mag je winkel weer open, zonder beperkingen. Eindelijk! Wat fijn zou dat zijn. Het is nu misschien nog toekomst muziek, maar toch iets al over na te denken. 

Stel, je winkel mag straks weer open en iedereen trekt massaal de winkelstraten in. Welke spullen heb je nodig om zo snel mogelijk weer aan de slag te gaan? Ontdek welke voorbereidingen je nu kunt treffen om straks je winkel zo snel mogelijk te kunnen heropenen.

Heb je genoeg voorraad voor al het winkelend publiek?

Als straks de winkels weer open mogen dan is het belangrijk dat je voldoende voorraad in de winkel hebt staan. Houd goed in de gaten wanneer de winkels weer open mogen en bestel op tijd nieuwe producten. 

Ga ook goed na of alle producten die je nog in de winkel hebt staan nog te verkopen zijn. Hoe zit het met de houdbaarheid? Zijn de producten tijdloos of moet je rekening houden met bepaalde trends? Je kunt natuurlijk moeilijk winterkleding verkopen in de zomer. Houd daarom goed in de gaten wanneer de winkels (waarschijnlijk) weer open mogen en bestel op tijd nieuwe producten volgens de laatste trends en het nieuwste seizoen. 

Een grote schoonmaak

In de periode dat de winkel dicht is kun je alvast beginnen met voorbereidingen. Tel alle voorraden en maak je winkel alvast schoon. Richt de winkel opnieuw en pas vitrines aan. Zo kan je straks goed voorbereid de winkel heropenen. 

Zijn alle winkelsystemen up-to-date? 

De corona periode biedt kansen om je winkel anders in te richten. Dit zorgt ervoor dat je straks efficiënter aan de slag kunt. Ook het winkelsysteem kun je anders inrichten of je kunt overstappen naar een ander systeem, zoals het POS systeem. Dit systeem is uitermate geschikt om je winkel te ondersteunen. 

Met een POS systeem kun je namelijk niet alleen afrekenen, maar er is nog veel meer mogelijk. Je kunt de voorraad beheren, analyses maken, werknemers managen en rapportages uitvoeren. Een POS systeem biedt vele mogelijkheden. Als de winkel dicht is heb je tijd om het gemak van deze mogelijkheden te ontdekken. Zo kun je straks bij het heropenen van de winkel nog makkelijker en overzichtelijker werken.

De planning

Staan jouw medewerkers te trappelen om weer te beginnen? Maak alvast een planning voor als het zover is. Misschien kun je straks niet al je medewerkers in een keer inzetten. Zorg ervoor dat je weet wie er wanneer beschikbaar is en verdeel de uren eerlijk en efficiënt onder je medewerkers.

Feest! De winkels mogen open

Yes, de winkels mogen weer open! Tijd voor een feestje. Een goede reden om je winkel feestelijk aan te kleden en slingers op te hangen. Cadeautjes uit te delen en korting te geven aan alle (vaste) klanten. Zo zorg je ervoor dat je klanten straks enthousiast jouw winkel binnenstappen.