Een Scandinavisch interieur met vinyl laminaat

De Scandinavische woonstijl wordt steeds populairder in Nederland. Het rustige en zachte karakter van deze stijl spreekt veel huiseigenaren aan. Maar om een Scandinavisch interieur te creëren, is de juiste vloer wel noodzakelijk. De vloer vormt namelijk de basis voor de rest van je interieur. Vanuit deze keuze bouw je de rest van de ruimte op. Met vinyl laminaat ben je verzekerd van een goede basis voor jouw Scandinavische interieur. In dit blog lees je hoe je jouw Scandinavische interieur creëert met vinyl laminaat op je vloer. 

Vinyl laminaat in lichte kleuren 

Het mooie aan vinyl laminaat is dat het verkrijgbaar is in alle mogelijke kleuren. Om een lichte uitstraling aan je vloer te geven hoef je dus niet in de weer met whitewash-producten. Je kiest gewoon vinyl laminaat in lichtgrijs, zacht wit of licht eiken. Lichte kleuren zijn namelijk essentieel om de Scandinavische stijl neer te zetten. 

In Zweden kennen ze het woord ‘lagom’, wat iets betekent als ‘niet te veel, niet te weinig maar precies goed’. Dat geldt ook voor het Scandinavische interieur. Kies een vinyl laminaat vloer die niet te opvallend is maar wel net genoeg aandacht trekt om je interieur wat extra’s te geven. Met een lichte kleur zit je dan altijd goed. 

Houtlook vinyl laminaat

In Scandinavië zijn ze gek op hout. En dat is niet voor niets. Hout heeft namelijk een prachtige uitstraling en geeft veel karakter aan een ruimte. Met een houtlook vinyl laminaat vloer zit je daarom altijd goed als je voor een Scandinavische woonstijl gaat. Kies bijvoorbeeld voor vinyl laminaat met een houtnerf en de kleur van licht eiken. 

Ook wit vinyl laminaat zou heel mooi kunnen staan in je Scandinavische interieur. Het is wat gewaagd, maar met de juiste accessoires en accenten maak je echt een statement.

Simpel en ruimtelijk 

In een Scandinavisch interieur speelt de vloer vaak de hoofdrol. Deze woonstijl wordt namelijk gekenmerkt door de minimalistische keuze in meubels. Dit betekent dat alleen de noodzakelijke meubels in de ruimte zullen staan en daarmee de vloer goed zichtbaar blijft. Dit maakt je kamer bovendien erg ruimtelijk. Door ook nog voor een lichte kleur vloer te kiezen, weet je niet wat je ziet! 

Zo puur en simpel mogelijk dus. Dit geeft een strakke en moderne uitstraling. Wil je met jouw vloer de basis creëren voor deze mooie woonstijl? Dan is vinyl laminaat de juiste keuze.

Vinyl laminaat kopen

Zoek je het mooist vinyl laminaat voor jouw project? Bekijk dan eens het assortiment van Bebo Parket. Hier vind je de mooiste vinyl laminaat vloeren in mooie lichte kleuren. Laat je inspireren door de mooie vloeren en kies er één die precies past bij jouw woonstijl. 

Lees meer over de CAO GGZ op onze website.