Neymar geschorst voor twee wedstrijden na een stoot

Neymar moet voorlopig opletten. De Braziliaanse superster uit Paris Saint-Germain is geschorst voor twee wedstrijden en één heeft een proeftijd. De 28-jarige raakte tegenstander Álvaro González afgelopen zondag op het achterhoofd in de 1-0-nederlaag tegen Olympique Marseille. Daarvoor zag hij de rode kaart. Dit was niet de enige in de wedstrijd: kort voor het einde van de wedstrijd was er een tastbare ruzie tussen meerdere spelers, waardoor vijf profs, waaronder Neymar, werden weggestuurd.

Na de wedstrijd schreef Neymar op sociale media dat zijn staking werd voorafgegaan door racistische beledigingen tegen hem door González. Of dit ook daadwerkelijk het geval was, wordt momenteel nog onderzocht. Het doel is om “te bepalen wat er werkelijk is gebeurd en wat er daadwerkelijk is gehoord”, zegt Sebastien Deneux, voorzitter van de tuchtcommissie.

“Kijk naar dit racisme! Daarom heb ik hem geslagen. Het enige waar ik spijt van heb, is dat ik die klootzak niet in zijn gezicht heb geslagen”, twitterde Neymar. De Braziliaan bood vervolgens zijn excuses aan voor zijn gedrag, maar herhaalde beschuldigingen van racisme. “Racisme en onverdraagzaamheid zijn niet acceptabel”, schreef hij op Instagram. Gonzalez en ook Marseille-coach André Villas-Boas verwerpen de aantijgingen.

Lees over de beste messenset in onze nieuwe blog