Een snelcursus whey eiwit

Whey eiwit is enorm populair in de sportwereld: whey van zuivere kwaliteit heeft een hoog eiwitgehalte en wordt snel en gemakkelijk door het lichaam opgenomen. Hoewel geen enkel supplement volwaardige, natuurlijke, onbewerkte voeding kan vervangen, kan whey eiwit nuttig zijn voor mensen met een zeer drukke levensstijl als een aanvulling op hun normale voeding. Meer weten? Lees dan snel deze blog!

Wat is whey eiwit?

Whey eiwit is een melkeiwit dat een vloeibaar bijproduct is van kaasproductie dat verkocht wordt als een voedingssupplement in whey eiwitpoeder. Whey eiwit is ook een “compleet eiwit” die snel en makkelijk te verteren is. Het heeft een hoge biologische waarde, wat betekent dat het lichaam deze erg goed op kan nemen. Wanneer we een eiwitbron eten, gebruikt ons lichaam de 20 aminozuren (de afzonderlijke bouwstenen van “eiwit”) om onze botten, spieren, organen en weefsels te herstellen. Wanneer een eiwitbron alle 9 essentiële aminozuren bevat, wat aminozuren zijn die je lichaam niet zelf kan aanmaken maar uit voeding moet binnen krijgen, dan wordt die eiwitbron een “compleet eiwit” genoemd. 

Gebruik

Er zijn verschillende whey-producten te verkrijgen. Afhankelijk van je smaak kun je ze mixen met water, melk of vruchtendrank. Er is ook een variant te krijgen zonder smaak. Deze bevat geen suiker meer door verdere winning van lactose (melksuiker). Het moment van gebruik, hangt af van wat het doel is voor het gebruik van de whey. Meestal wordt aangeraden om direct na het sporten een shake te nemen. Vaak nemen sporters een shake op meerdere momenten van de dag, meestal twee of drie. Ook wordt aangeraden er een te nemen voor het slapen gaan. Het nemen van een whey-shake onderdrukt het de honger, waardoor het ook in een dieet past als je je vetpercentage omlaag wilt brengen.

Spieropbouw

Specifieke aminozuren worden om specifieke redenen door je lichaam gebruikt. Bijvoorbeeld, whey eiwit is rijk aan Branched Chain Amino Acids (BCAAs) oftewel vertakte keten aminozuren, wat 3 van de 9 essentiële aminozuren zijn die van speciaal belang zijn voor spierherstel en -behoud. Het gaat dan om de aminozuren L-Leucine, L-Valine en L-Isoleucine. Door je lichaam te voorzien van een grote hoeveelheid BCAA’s, bescherm je spieren tegen afbraak, terwijl het specifieke aminozuur leucine in feite de eiwitsynthese stimuleert. Dit betekent dat leucine een signaal naar je lichaam stuurt om de opslag van aminozuren te vergroten en de manier waarop je lichaam dit voornamelijk doet is door het opbouwen van spieren.

Bodystore

Als je al een tijdje op zoek bent naar whey eiwit dan raden wij je aan om eens een kijkje te nemen op de website van Bodystore. Zij hebben een ruim assortiment aan verschillende eiwitten. Op deze manier vindt jij hier zeker wat je nodig hebt. Daarnaast is whey eiwit ook nog verkrijgbaar in verschillende smaken. Op deze manier is er voor iedereen een smaak die ze lekker vinden! Wil je graag whey eiwit kopen? Kijk dan eens in het assortiment van Bodystore.