“Zigeunersaus”: na Knorr zijn andere aanbieders van plan het bedrijf een andere naam te geven

Dit artikel gaat over de Dax. Edeka is ook bezig met hernoemen: na Knorr willen andere providers hun “zigeunersaus” hernoemen. De naam zorgt al lang voor controverse. Lufthansa en zijn piloten van de vakbond Vereinigung Cockpit (VC) hebben overeenstemming bereikt over een noodplan voor de korte termijn. Operationele ontslagen zijn op zijn vroegst in het tweede kwartaal van volgend jaar mogelijk, maakte het bedrijf woensdag in Frankfurt bekend. Lufthansa verlaagt zijn aanvullingen voor werktijdverkorting en subsidies voor bedrijfspensioenen. Ook een reeds overeengekomen tariefverhoging wordt uitgesteld tot komend jaar.

“We hebben de naamswijziging al een hele tijd gepland en de timing hangt alleen af ​​van productiegerelateerde omstandigheden”, aldus een woordvoerster van het Saksische bedrijf Bautz’ner. Ook bij het in Dissen gevestigde bedrijf Homann uit Nedersaksen is de discussie al langer aan de gang, zo maakte een woordvoerder van de bedrijvengroep Theo Müller bekend. De term wordt nog steeds gezien als een pure merknaam, maar “we zullen dit merk hernoemen op een manier die bij het product past tijdens de volgende herlancering van het verpakkingsontwerp”. De bedrijven gaven aanvankelijk geen informatie over de nieuwe namen.

Van Edeka werd gezegd dat een hernoeming van de kruidensauzen van de eigen merken door Edeka en door Netto Marken-Discount werd onderzocht. Zondag werd bekend dat Knorr zijn “Gypsy Sauce” hernoemde naar “Hungarian Style Paprika Sauce”. “Aangezien de term” zigeunersaus “negatief kan worden geïnterpreteerd, hebben we besloten om onze Knorr-saus een nieuwe naam te geven”, vertelde het moederbedrijf Unilever aan “Bild am Sonntag”. © dpa