Alles wat je moet weten over werkkapitaalfinanciering

Werkkapitaal is het kapitaal dat nodig is om een onderneming op korte termijn draaiende te houden. Dit kapitaal spreek je bijvoorbeeld aan om facturen van leveranciers en personeel te betalen. De meeste bedrijven beschikken over voldoende werkkapitaal, waardoor het geen probleem is om aan betalingsverplichtingen te voldoen. Helaas geldt dit niet voor ieder bedrijf. Ervaar jij ook steeds meer moeite om jouw personeel of facturen op korte termijn te kunnen betalen? Dan kan dit voor de nodige problemen zorgen. Om tijdelijke tekorten op te lossen, kun je een werkkapitaalfinanciering afsluiten. Hieronder vertellen wij jou alles over deze financiering.

Waarom een werkkapitaalfinanciering?
Ben je ondernemer en slaag je er de laatste tijd niet meer in om aan jouw dagelijkse betalingsverplichtingen te voldoen? Of wil je extra voorraad inkopen maar heb je te weinig in kas? Dan kan een werkkapitaalfinanciering jou hierbij helpen. Toch is niet ieder bedrijf happig op zo’n financiering. Dit komt voornamelijk doordat het een lening betreft. Menig ondernemer denkt hierdoor dat het probleem alleen maar uitgesteld wordt en van uitstel komt vaak afstel. Dat hoeft in dit geval echter niet zo te zijn. Jouw bedrijf kan op dit moment door een moeilijke periode gaan, waardoor er minder geld binnenkomt dan gebruikelijk. Je kunt de tekorten dan aanvullen met een werkkapitaalfinanciering. Zodra het financieel weer beter gaat met jouw bedrijf, los je de lening af en betaal je rekeningen weer met jouw eigen geld.

Een werkkapitaalfinanciering aanvragen
Indien je een werkkapitaalfinanciering aan wilt vragen, heb je hiertoe verschillende mogelijkheden. Je kunt je bijvoorbeeld tot een bank richten. De kans is echter niet groot dat je hier geld loskrijgt om aan jouw dagelijkse betalingsverplichtingen te kunnen voldoen. Voor een bank is zo’n lening behoorlijk risicovol. Je kunt je daarom beter tot een online kredietverstrekker richten. Hier kun je zakelijk krediet aanvragen. Zo’n zakelijke financiering is uitermate geschikt om het salaris van jouw personeel of facturen van leveranciers te betalen. Met behulp van zakelijk krediet kun je er toch voor zorgen dat jouw bedrijf blijft groeien, ook al gaat het je op dit moment niet helemaal voor de wind.

Wat is zakelijk krediet?
Heb je nog niet eerder krediet aangevraagd om werkkapitaal te financieren? Dan ben je ongetwijfeld niet bekend met zakelijk krediet. Voordat je zo’n financiering aanvraagt, is het daarom wel handig om te weten wat dit is. Zakelijk krediet is in feite niets anders dan een geldbedrag dat voor jou klaargezet wordt door een online kredietverstrekker. Je bepaalt zelf wanneer en hoeveel geld je opneemt. Hierdoor wordt het makkelijk om aan jouw dagelijkse betalingsverplichtingen te voldoen. Je betaalt enkel rente over het bedrag dat je opneemt. Los je het geld weer af? Dan kun je dit in een later stadium opnieuw opnemen wanneer het nodig is. Zakelijk krediet kan jouw bedrijf dus helpen om op korte termijn aan alle betalingsverplichtingen te voldoen, waardoor je jouw onderneming door kunt zetten.