Welke kit moet jij gebruiken voor jouw klus?

Kit wordt gebruikt om naden, kieren en voegen mee af te dichten. Daarnaast kan je het ook gebruiken om verschillende materialen aan elkaar te lijmen. Er zijn allerlei verschillende soorten kit. Elke kit heeft zijn eigen functie. Als je een klusje uit gaat voeren waar je kit voor nodig hebt, moet je goed nadenken welke kit het meest geschikt is. Vraag jij je af welke soorten kit er zijn en voor welke klus jij ze kunt gebruiken? Wij vertellen je over vier verschillende soorten kit. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Acrylaatkit

Acrylaatkit is een veelgebruikt kitsoort. Deze kit wordt voornamelijk gebruikt voor het afdichten van voegen en kieren van bijvoorbeeld kozijnen, wanden, vensterbanken en plafonds. Acrylaatkit heeft twee grote voordelen: het droogt snel en de kit is overschilderbaar. Je kunt dus kiezen voor een gekleurde acrylaatkit, of je kunt ervoor kiezen om over de witte kit heen te verven. Ben je op zoek naar acrylaatkit? Online kun je gemakkelijk acrylaatkit kopen

Siliconenkit 

Siliconenkit is naast acrylaatkit ook een veelgebruikt kitsoort. De kit hecht erg goed op gladde oppervlakken. Siliconenkit is water- en schimmelbestendig. Deze kit wordt daarom voornamelijk gebruikt in de badkamer. Siliconenkit voorkomt dat er vocht in de kieren komt. Siliconenkit is in tegenstelling tot acrylaatkit zeer elastisch. Een minpunt van siliconenkit is dat deze niet overschilderbaar is. Het is daarom belangrijk om van tevoren goed te bedenken welke kleur kit jij wilt gebruiken.

Montagekit 

Montagekit is een goede vervanger van schroeven en spijkers. Met deze kit kun je bijna alles monteren. De droogtijd hangt af van welke kit je gebruikt. De ene kit zit direct vast, voor de andere heb je een paar uur geduld nodig. Bekijk daarom altijd goed de productomschrijving om erachter te komen wat de precieze droogtijd is. Montagekit is net als acrylaatkit ook overschilderbaar.

Hittebestendige kit

Hittebestendige kit. Het woord zegt het al: deze kit is bestendig tegen hoge temperaturen. Het is belangrijk om te weten dat dit niks te maken heeft met het tegenhouden of voorkomen van brand of vuur. Deze kit is geschikt voor plekken waar de temperatuur hoog oploopt of kan schommelen. De hittebestendige kit is speciaal ontwikkeld om een goede afdichtingskwaliteit te behouden bij hoge temperaturen.

Bestel jouw kit gemakkelijk online

Ben je op zoek naar de juiste kit voor jouw klus? Kijk dan eens op kittenenlijmen.nl. Deze aanbieder heeft een ruim assortiment aan verschillende kitsoorten.