Voor het eerst een keyboard aanschaffen? Dit moet je weten

Ben je een beginneling of heb je al ervaring met het bespelen van een keyboard? En ben je opzoek naar een keyboard met aanslaggevoelige toetsen of liever een keyboard met 61 toetsen? Bij de zoektocht naar een keyboard die past bij jouw wensen en eisen is het belangrijk dat je goed nadenkt over wat jouw specifieke eisen zijn. Er zijn talloze opties om uit te kiezen. In deze blog lees je waar je op moet letten bij het aanschaffen van een keyboard.

Toetsen

Bij keyboards kan je kiezen uit een groot aantal verschillende soorten. Maar hoeveel toetsen heb je nou eigenlijk nodig? Dit hangt volledig af van je wensen en verwachtingen. Ben je bijvoorbeeld van plan om les te nemen? Dan adviseren we je om een keyboard met 61 toetsen te nemen. Wil je graag piano leren spelen? Dan is een keyboard met 88 toetsen een goed idee. Dit keyboard is namelijk qua toetsen gelijk aan een piano. Naast keyboards voor volwassenen kan je bij ons ook terecht voor keyboards voor kinderen. Dit zijn vaak de wat kleinere modellen zoals een keyboard met 49 toetsen of een keyboard met 54 toetsen. Voor kinderen is dit formaat wat handzamer waardoor ze spelenderwijs kunnen leren.

Aanslaggevoelige toetsen

Tijdens je zoektocht heb je waarschijnlijk al meerdere malen de term aanslaggevoelige toetsen voorbij zien komen. Maar wat houdt dit nou eigenlijk in? Aanslaggevoelige toetsen zijn geschikt voor het hard en zacht spelen van de muziek. Hierdoor klinkt de muziek een stuk dynamischer. Bij veel keyboards is het mogelijk om de aanslaggevoeligheid aan- en uit te schakelen. Je hebt hier dus zelf de controle over! 

Hoofdtelefoon

Tijdens het spelen is een hoofdtelefoon altijd gemakkelijk. Door een koptelefoon te gebruiken hoor je namelijk je eigen spel het best. Daarbij is het zo dat je omgeving geen last van je heeft. Uiteraard beschikken bijna alle keyboards over een topkwaliteit hoofdtelefoonaansluiting, waardoor je kunt genieten van hoogwaardig geluid. 

Maxiaxi.com

Wil je ook graag een keyboard kopen? In het aanbod van MaxiAxi kun je terecht voor keyboards waar jij je helemaal op kunt uitleven. Bekijk dus snel hun aanbod en plaats