Tips bij de aankoop van een cartridge voor de printer van jouw bedrijf

Sinds jaar en dag is een printer of multifunctional onmisbaar voor iedere ondernemer. Je print er de orderbon mee uit voor een klant, gebruikt de printer voor het afdrukken van het ontwerp van een nieuw product of systeem, enzovoorts. Daar komen de prints voor de administratie nog bij. Voorkom onnodig hoge kosten, door voor een kwalitatief goede inktcartridge te kiezen. Populair zijn onder meer de Canon 550 cartridges. In dit artikel vind je enkele handige tips, die je helpen bij het vinden van een geschikte cartridge voor jouw printer. 

Kies voor een multi-cartridge van Canon 
De Canon 550 inktcartridges worden in verschillende varianten aangeboden. Kijk bijvoorbeeld eens naar de multi-cartridge met een combinatie van zwart en kleur. Het aandeel zwart is hierbij groter dan het aandeel kleur, daar je de meeste prints in zwart af zal drukken. Probeer vooraf uit te zoeken of dit ook voor jouw organisatie geldt. Is het aandeel zwart groter dan het aandeel kleur, of juist andersom? Hoewel de kans klein is, kan de cartridge verstopt raken als deze lange tijd niet gebruikt wordt. Houd het aandeel kleur om deze reden kleiner dan het aandeel zwart. 

Overigens is het voor bedrijven die veel printen interessant om te kiezen voor een cartridge met een grotere inhoud. Dit is voordeliger, dan meermaals een cartridge met een kleine inhoud kopen. 

Cartridges hoeven niet van jouw merk printer te zijn 
Wist je dat inktcartridges van andere merken ook werken in jouw printer? Dit betekent dat je niet standaard hoeft te kiezen voor een dure cartridge van het merk printer wat je op kantoor hebt staan. Veel merken bieden een relatief goedkope printer aan en verdienen vervolgens aan de dure inktcartridges die ze verkopen. Door voor een ander merk cartridge te kiezen ben je mogelijk veel voordeliger uit. 

Lever oude cartridges weer in 
Er zijn verschillende partijen waar je oude inktcartridges in kunt leveren als deze op zijn. Dit past niet alleen in het plaatje van een duurzame en maatschappelijk verantwoorde manier van ondernemen. Het levert je vaak ook nog een financieel voordeel op als consument. Zo krijg je bijvoorbeeld korting op de aankoop van je nieuwe cartridge, krijg je een gratis pak papier om te kunnen printen, enzovoorts. Het is een veel duurzamere keuze dan het weggooien van de cartridge bij het restafval. De cartridges zijn goed te hergebruiken.