Minder uitgeven aan je vakantie? Volg deze tips en bespaar enorm!

De wens om een reis te maken tijdens de kille dagen in Nederland wordt steeds sterker naarmate de temperaturen dalen en de kerstvakantie in zicht is. Niets is leuker dan een nieuwe locatie binnen of zelfs buiten Europa te verkennen terwijl het weer in Nederland ongunstig is. Even tot rust komen, ontspannen, een andere cultuur ervaren en lekker eten en drinken. Je hoeft niet persé de zon op te zoeken, er even tussenuit kan een mens al heel goed doen. Met de huidige inflatie, de stijgende gasprijzen en de minimale compensatie kan het onmogelijk lijken om dit jaar in de winter erop uit te gaan. Wanneer je het slim aanpakt is het zeker haalbaar om ook deze winter gewoon even er tussenuit te gaan. Volg onze slimme budgettips en boek jouw vakantie zo goedkoop mogelijk!  

Vakantie met een budget binnen Europa
Wil je naar een nieuwe regio in Europa reizen, maar ben je onzeker over je financiële situatie? Er zijn tal van manieren om zo goedkoop mogelijk te reizen en een hoop geld te besparen binnen Europa. Zo kan het dus echt mogelijk zijn om deze winter gewoon even lekker weg te gaan. Het begint allemaal met de bestemming van jouw keuze; ben je bereid om ook minder bekende locaties te bezoeken? Je kunt namelijk een heleboel kosten besparen door naar een locatie te reizen die minder bekend en dus minder populair is. Voornamelijk landen in Oost-Europa zijn minder bekend onder de Nederlanders. Hoewel het daar in de winter ook behoorlijk koud is kan het wel prachtig zijn om deze nieuwe cultuur en regio te ontdekken! Plan bijvoorbeeld een reis naar Sofia of kies een stad in Kroatië of Tsjechië. In vergelijking met Nederland hebben deze landen vaak ongelooflijk lage prijzen voor zowel vluchten als de uitgaven die je maakt in het land zelf!

Betaalbare alternatieven buiten Europa
Wil je plaatsen buiten Europa bezoeken, maar doe je dat wel met het oog op een klein budget? Er zijn veel mogelijkheden om ook over de atlantische oceaan geld te besparen. Het is een goed idee om eerst uit te zoeken welk continent de beste prijzen heeft; Azië is bijvoorbeeld goedkoper dan de meeste Zuid-Amerikaanse landen. Daarnaast adviseren wij een Creditcard ICS aan te schaffen, omdat je daarmee, als je er eenmaal bent, doorgaans minder transactiekosten betaalt dan met een gewone debitkaart. Het aanvragen van een creditcard kost enige tijd, dus begin met het creditcards vergelijken ruim voordat de vakantie in zicht is. Daarnaast kun je ook flink besparen op de vliegtickets. Hou vroegboekkortingen in de gaten en maak gebruik van websites als skyscanner om ten alle tijden een overzicht te hebben van de meest voordelige tickets.