Make-up: dit is het stappenplan

Op Instagram zie je de ene mooie make-up look na de andere voorbij komen en ook op straat zijn er dames en soms heren met de mooiste ooglooks. Maar hoe bereik je dit zelf? Dit vertellen wij je graag, lees dus snel verder!

Huidverzorging
Een mooie make-uplook begint bij de basis: een goede skin care routine. Zo zorg je voor een egaal canvas waardoor je make-up beter blijft zitten en er beter uit ziet. Investeer in een goede dagcrème met spf, een nachtcrème en een goede gezichtsreiniger. 

Primer
Nadat je je huid goed verzorgd hebt, is het belangrijk om je huid goed te beschermen tegen de make-up en te zorgen dat de make-up goed hecht en daardoor langer blijft zitten. Dit doe je met een primer. Primers zitten vaak in een pompflesje of tube en zien eruit als een stevige crème of gel. 

Foundation
Een goede foundation van bijvoorbeeld catrice laat je huid er egaal uit zien en werkt oneffenheden als rode vlekjes weg. Daarnaast zorgt foundation ervoor dat de rest van je make-up beter blijft zitten en is aan te brengen in laagjes waardoor je de dekking zelf kunt bepalen. Let er bij foundation op dat deze de goede kleur heeft om een masker-effect of oranje gezicht tegen te gaan. 

Bronzer
Met behulp van bronzer zorg je voor gezonde, warme glans. Bronzer breng je aan op bepaalde gedeeltes van je gezicht om je gezicht te ‘shapen’. Zo breng je bronzer vaak aan onder je jukbeenderen, bij je haargrens en om je neus om deze smaller te laten lijken. 

Blush
Blush gebruik je om warmte te creëren aan je look. Door de foundation is je volledige huid veranderd in dezelfde kleur. Door het aanbrengen van blush en bronzer geef je diepte terug aan je gezicht en zorg je voor een fris en fruitig effect.

Wenkbrauwen en wimpers
Om je ogen echt laten spreken is het gebruik van mascara een must. Met behulp van mascara separeer je je wimpers, geef je je wimpers lengte en zorg je voor volume. Er zijn veel verschillende soorten mascara die ook elk een ander effect geven. Let dus goed op bij de aanschaf van mascara wat je beoogde doel is.

 Oogschaduw
Om je look helemaal af te maken kun je kiezen voor een mooie ooglook. Op het internet zijn erg veel tutorials te vinden. Het is echter wel belangrijk om een oogschaduwkleur en –look te kiezen die past bij jouw haar-, oog- en huidskleur.