Je werkplek aangenamer maken? Denk aan trainingen!

Waar jobhoppen vroeger behoorlijk uit ten boze was, is dit tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Dit is grotendeels toe te spitsen aan de digitalisering van de maatschappij. Doordat men steeds makkelijker bereikbaar is, komt men ook steeds gemakkelijker in contact met potentiële nieuwe werkgevers of opdrachten. Het is anno 2021 dus moeilijker om werknemers binnen jouw organisatie te houden. Een leuke manier om dit te doen is door middel van trainingen. Wanneer je actief bezig bent met het opleiden van jouw personeel zal het personeel veel minder snel geneigd zijn om te vertrekken. In deze blog geven we je enkele voorbeelden van trainingen die jij aan jouw personeel kunt aanbieden!

Persoonlijke trainingen

Wanneer je wilt dat je personeel zich op persoonlijk vlak ontwikkeld kun je ervoor kiezen om persoonlijke trainingen aan te bieden. Een goed voorbeeld hiervan is de persoonlijk leiderschap training. Hierin leert een individu zichzelf kennen en de manier waarop hij/zij leiderschap toont. Deze training zal niet direct van belang zijn voor jouw organisatie, maar indirect zeker wat toevoegen. Doordat het personeel zichzelf en elkaar beter leert kennen zal men op een betere manier met elkaar om kunnen gaan. Hierdoor zal er op de lange termijn een betere sociale en zakelijke band tussen de collega’s ontstaan.

Opleidende trainingen

Waar de persoonlijke trainingen meer gericht zijn op de ontwikkeling van het individu zijn de opleidende trainingen er om de kwaliteiten van het personeel te verbeteren. Deze trainingen hebben betrekking op ieder niveau medewerker in jouw organisatie. Er is namelijk altijd iets bij te leren, dit geldt voor juniors, maar ook zeker voor mediors en seniors! Om het maximale uit deze opleidingen te halen raden we je aan om deze te laten uitvoeren door een externe partij. Dit geldt trouwens niet alleen voor de opleidende trainingen, maar ook voor de persoonlijke trainingen. Kies hierin altijd voor een gerenommeerde partij als BTR Trainingen. Er zijn weinig dingen zo frustrerend als een training die gegeven wordt door een partij die er geen kaas van gegeten heeft!