Hulp bij het kiezen van je eettafel: let hierop

Hoe klein je ook behuisd bent, een eettafel kopen is om meerdere redenen een goede beslissing. Maak van het ontbijt en het avondeten momenten waarop met je gezin in alle rust bij elkaar kunt zijn. Aan de vele soorten en maten waarin je een eettafel kunt kopen, kan het niet liggen. Er is altijd wel een variant te vinden die goed past bij je woonstijl en de andere meubels in je interieur. Dus laat je inspireren door de verschillende soorten en kies een eettafel die perfect bij je past!

Eettafel kopen

Bij de aanschaf van een eettafel is het goed om rekening te houden met een aantal factoren. Allereerst is het belangrijk om te kijken hoeveel ruimte je hebt om de tafel neer te zetten. Ook doe je er goed aan om stil te staan bij eventuele gezinsuitbreiding in de toekomst. 

Voor welk type en vorm eettafel je ook gaat, kies een stijl die past bij het effect dat jij voor je eethoek wilt bereiken. Houd er daarnaast ook rekening mee dat je eettafel geschikt moet zijn voor jouw levensstijl: kinderen, etentjes met vrienden, kerstdiners – het moet allemaal passen aan je eettafel. 

Afmeting eethoek

Wil je de eethoek ook als bureau kunnen gebruiken? Kies in dat geval voor een rechthoekig model. Hierdoor heb je volop ruimte om overdag aan het werk te gaan en kun je rond etenstijd aan dezelfde eethoek een gezellige sfeer creëren. Zelfs als je maar beperkt ruimte hebt, kan bijvoorbeeld een ronde eettafel toch snel passend zijn. 

Of zorg dat je een rechthoekige tafel dicht tegen de muur zet als je met je eigen gezinsleden eet. En kies bijvoorbeeld voor een eetkamerbank in plaats van steoelen, dat scheelt ruimte! Pas als er meerdere eters komen, zet je de tafel een stukje verder van de muur af. Hierdoor passen er net die paar extra stoelen bij om de gasten een plekje te geven.

Vorm eettafel

Een eethoek kun je kopen in een rechthoekige vorm, maar ook een ovaal tafeltje of een ronde uitvoering zijn het overwegen waard. Door de prachtige onderstellen zijn de eettafels van tegenwoordig een lust voor het oog. Zo zijn er luxe eettafels te koop, maar ook landelijke eethoeken of tafels in industriële stijl. Als je de tafel eenmaal in je bezit hebt, kun je een gezellige sfeer creëren en zowel van avondeten, als van het ontbijt een echt familiemoment maken.

Bekijk ook een de eettafel van Sfeer.nl om nog meer inspiratie op te doen!