Hoe word je beter vindbaar in Google?

Iedereen wil graag bovenaan in de zoekmachine van Google komen te staan. Bovenaan staan betekent meer bezoekers en potentiële klanten. Maar hoe bereik je de top van de zoekresultaten? Er zijn enorm veel factoren waarmee je rekening moet houden voordat je website perfect geoptimaliseerd is en succesvolle resultaten behaald. Welke factoren dit zijn? Hieronder lees je er alles over.

Stijgen in de Google resultaten

De zoekresultaten van Google zijn onder te verdelen in de Google advertenties en de organische zoekresultaten. Om bovenaan te staan in de Google advertenties betaal je advertentiekosten per klik. Het bedrijf dat de meeste advertentiekosten betaalt komt helemaal bovenaan te staan. 

Het bedrag van de advertentie per klik hangt af van je concurrentie. Wil je bovenaan staan in de advertenties van Google? Dan kun je meebieden op de Google veilig. Let erop dat je een relevant zoekwoord kiest om op te bieden. Hoe populairder het zoekwoord is, hoe meer je betaald. 

Na de Google advertenties zijn de organische resultaten van Google te zien. Het is belangrijk dat je website goed vindbaar is, zodat Google je website kan indexeren in de organische zoekresultaten. Is je website goed geoptimaliseerd en relevant, dan kom je hoog in de resultaten te staan. 

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om je vindbaarheid voor Google te verbeteren. Hieronder staan de meest belangrijke factoren:

  • Een goede website met een snelle laadtijd
  • Linkjes van en naar je website (linkbuilding)
  • Relevante content met de juiste zoekwoorden

Wil jij graag beter vindbaar worden? Dan is het van belang om rekening te houden met bovenstaande factoren. Google kan je pagina’s niet alleen beoordelen op inhoud. Daarom kijkt Google ook naar de snelheid van je website, scant Google de zoekwoorden die op de pagina’s staan en kijkt Google naar de linkjes die verwijzen naar jouw website. Wordt jouw website vaak gelinkt vanuit andere pagina’s dan beschouwd Google je website als betrouwbaar en kom je hoger te staan in de Google resultaten. Gebruik je relevante zoekwoorden? Ook dan komt jouw website betrouwbaar over en stijg je in de resultaten. 

Ga je zelf aan de slag of kies je ervoor om het werk uit te besteden?

Wil je graag goed vindbaar worden in Google? Dan is het belangrijk om jouw website goed in de gaten te houden en de pagina’s constant bij te sturen en te optimaliseren. Het kan namelijk zo zijn dat Google voorwaarden aanpast waardoor je ineens daalt in de zoekresultaten. 

Je kunt er ook voor kiezen om de zoekmachine optimalisatie uit te besteden aan een online marketing bureau. Een marketing bureau is altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Bovendien hebben zij de kennis en tools tot hun beschikking waardoor ze voor jou maximale resultaten kunnen behalen. 

Ben je benieuwd wat een online marketing bureau voor jou kan betekenen? Wij vertellen je er graag meer over!