Hoe kan je Bitcoin kopen

We hebben hieronder de stappen om bitcoin te kopen opgesplitst. Onthoud dat u nog steeds uw onderzoek moet doen en de beste optie voor uzelf moet kiezen op basis van uw omstandigheden.

Stap Een: Kies een Crypto Handelsdienst of -locatie

De eerste stap bij het kopen van bitcoin bestaat uit het kiezen van een crypto handelsdienst of -locatie. Populaire handelsdiensten en -locaties voor het kopen van cryptocurrencies zijn cryptocurrency exchanges, betaaldiensten, en makelaars. Van deze, cryptocurrency beurzen zijn de meest handige optie, omdat ze een breed scala aan functies en meer cryptocurrencies bieden voor de handel in vergelijking met andere plaatsen.

Als u zich aanmeldt bij een cryptocurrency exchange, kunt u cryptocurrency kopen, verkopen en houden. Het is over het algemeen het beste om een beurs te gebruiken die gebruikers toestaat om cryptocurrencies op te nemen in hun eigen persoonlijke online portemonnee om ze veilig te bewaren. Voor degenen die Bitcoin of andere cryptocurrencies willen verhandelen, is deze functie wellicht niet van belang.

Er zijn veel soorten cryptocurrency-uitwisselingen. Omdat de Bitcoin-ethos draait om decentralisatie en individuele soevereiniteit, staan sommige beurzen gebruikers toe anoniem te blijven en vragen ze gebruikers niet om persoonlijke informatie in te voeren. Dergelijke beurzen werken autonoom en zijn doorgaans gedecentraliseerd, wat betekent dat ze geen centraal punt van controle hebben.

Hoewel dergelijke systemen voor snode activiteiten kunnen worden gebruikt, worden zij ook gebruikt om diensten te verlenen aan de niet-bankierende bevolking van de wereld. Voor bepaalde categorieën mensen – vluchtelingen of mensen die in landen wonen met weinig tot geen infrastructuur voor overheidskrediet of bankieren – kunnen anonieme uitwisselingen helpen om hen in de mainstream economie te brengen.

Op dit moment zijn de meeste populaire uitwisselingen echter niet gedecentraliseerd en volgen ze wetten die vereisen dat gebruikers identificatiedocumenten overleggen. In de Verenigde Staten en Nederland zijn dit Satos, Coinbase, Kraken, Gemini, FTX.US en Binance.

Het crypto-universum is in de afgelopen decennia snel gegroeid, met veel nieuwe tokens die strijden om investeerdersdollars. Met uitzondering van Bitcoin en bepaalde prominente munten, zoals Ethereum, zijn niet al deze tokens beschikbaar op alle beurzen. Elke beurs heeft zijn eigen set van criteria om te bepalen of de handel in bepaalde tokens wel of niet wordt toegelaten. 

Een belangrijk aandachtspunt bij het aanmaken van een cryptocurrency exchange account is het gebruik van veilige internetpraktijken. Dit omvat het gebruik van twee-factor authenticatie en een wachtwoord dat uniek en lang is, met een verscheidenheid aan kleine letters, hoofdletters, speciale tekens en cijfers.

stap twee: koppel uw betalingsmethode

Nadat u een uitwisseling hebt gekozen, moet u uw persoonlijke documenten verzamelen. Afhankelijk van de uitwisseling kunnen dit foto’s van een rijbewijs of sofinummer zijn, evenals informatie over uw werkgever en geldbron. De informatie die u nodig hebt, kan afhangen van de regio waarin u woont en de wetten die daar gelden. Het proces is grotendeels hetzelfde als het opzetten van een typische effectenrekening.

Nadat de beurs uw identiteit heeft geverifieerd, zal u worden gevraagd om een betalingsoptie aan te sluiten. Bij de meeste beurzen kunt u uw bankrekening direct aansluiten of u kunt een debet- of kredietkaart aansluiten. Hoewel u een creditcard kunt gebruiken om cryptocurrency te kopen, is het geen goed idee omdat de volatiliteit van de cryptocurrency-prijs de totale kosten van de aankoop van een munt kan opblazen.

Bitcoin is legaal in de Verenigde Staten, maar sommige banken kunnen vragen stellen bij stortingen op crypto-gerelateerde sites of uitwisselingen, of deze zelfs stopzetten. Het is een goed idee om na te gaan of uw bank stortingen op de door u gekozen exchange toestaat.

Er zijn verschillende kosten voor stortingen via een bankrekening, bankpas of creditcard. 

Wisselkantoren brengen ook kosten per transactie in rekening. Deze kosten kunnen een vast bedrag zijn (als het handelsbedrag laag is) of een percentage van het handelsbedrag. Creditcards brengen naast de transactiekosten ook verwerkingskosten in rekening.

Stap Drie: Plaats een order

U kunt bitcoin kopen nadat u een exchange heeft gekozen en een betalingsoptie heeft aangesloten. In de afgelopen jaren zijn cryptocurrency exchanges langzaam meer mainstream geworden. Ze zijn aanzienlijk gegroeid in termen van liquiditeit en hun breedte van functies. De operationele veranderingen bij cryptocurrency exchanges lopen parallel met de verandering in de perceptie van cryptocurrencies. Een industrie die ooit werd gezien als oplichterij of een industrie met twijfelachtige praktijken is langzaam aan het veranderen in een legitieme industrie die de interesse heeft getrokken van alle grote spelers in de financiële dienstverlening.

Nu hebben cryptocurrency-uitwisselingen een punt bereikt waarop ze bijna hetzelfde niveau van functies hebben als hun tegenhangers in de aandelenmakelaardij. Crypto beurzen bieden tegenwoordig een aantal ordertypes en manieren om te investeren. Bijna alle crypto beurzen bieden zowel markt- als limietorders aan, en sommige bieden ook stop-loss orders aan. 

Naast een verscheidenheid aan ordertypes, bieden beurzen ook manieren om terugkerende aankopen op te zetten, bijvoorbeeld wekelijks een x aantal bitcoins.