Gezondheid staat voorop

Alles kan wel een keer tegenzitten. Je hebt pech op je werk, geen geluk in de liefde of je auto gaat bijvoorbeeld stuk. Allemaal erg vervelend. Toch als jij of iemand in je naaste omgeving opeens ongeneeslijk ziek wordt, dan merk je écht hoe belangrijk het is dat iedereen gezond is. En vallen alle overige dingen in het niet. 

Alles eruit halen wat erin zit

Het is gebleken dat je een gelukkiger mens wordt wanneer je geniet van alle kleine dingen in het leven. Leg de aandacht op wat je wel hebt en niet op wat er niet is. Alles wat je aandacht geeft dat groeit, hier is het belangrijk om bewust van te zijn. Iemand die je hierbij kan helpen is een mental coach van ProMentaal. Een mental coach geeft samen met jou aandacht aan het mentale aspect. Samen met jou wordt gekeken naar de balans in je leven. Er wordt alles aan gedaan om jou zo gelukkig mogelijk te maken. Merk je dat het soms teveel wordt op je werk? Dan is het goed dat iemand je hierbij begeleidt. Belangrijk hierbij is te onthouden dat je niet alles alleen hoeft te doen. Praten hierover is key. Want alleen dan kan je het de baas zijn. Want ook op je werk zijn (kleine) successen zeer waardevol.

Wat is geluk? 

Iedereen heeft een andere definitie van geluk. Waar de een gelukkig van wordt, hoeft de ander niet meteen gelukkig van te worden. Iedereen wordt dus gelukkig van andere dingen. Weet jij soms even niet meer waar je gelukkig van wordt? Kijk dan eens goed waar je momenteel blij van wordt. Waar krijg je energie van? Als je merkt dat bepaalde taken en/of mensen alleen maar energie kosten dan weet je dat er iets niet goed zit. Denk hierbij aan je werk, sport, vrienden en gezin. Ga samen met iemand een na waar jij écht gelukkig van wordt. En denk dan zeker ook eens na over dingen die je momenteel alleen maar energie kosten. Waar komt dit vandaan en hoe voel je je hierbij? Moet jij dit doen? Of kan je hier ook afstand van doen? Want onthoud goed, uiteindelijk leef je voor jezelf. En alleen jij hebt de touwtjes in handen over jouw geluk in jouw leven. Neem de regie nu dus in eigen handen en praat eens met iemand. Hier word je hoe dan ook wijzer van. En dat is je gegund!