Geen moestuin en toch de beste oogt? Investeer in een kweektafel

Als je graag je eigen groenten en kruiden zou willen planten, maar je hebt geen plek voor een moestuin, dan kun je met een kweektafel de lange wachtrijen voor een volkstuintje vermijden. Kweektafels zijn verhoogde moestuinbakken en deze plaats je in je serre, op je balkon, op je terras, in je kas of waar je ook maar ruimte hebt. De meeste kweektafels zijn stijlvol ontworpen, hebben een afwateringssysteem en zijn uit te breiden met allerlei accessoires. Daardoor zijn er maar weinig groentesoorten die je niet in je kweektafel kunt groeien.

Met een kweektafel heb je elke dag vers eten

Kweektafels zijn specifiek ontworpen om gebruikt te worden voor groenten en kruiden. Daarom kunnen alleen de groenten die diep de grond in gaan niet in een kweektafel geteeld worden. Aardappelen, witlof en lange wortelen zijn hier goede voorbeelden van. Verder is eigenlijk alles mogelijk en plant je je uien, knoflook, bietjes, tomaten, komkommers, erwten, boontjes en nog veel meer andere groenten gemakkelijk in je kweektafel. Ook voor kruiden zijn ze uitermate geschikt. Zet elke dag een heerlijk kopje verse munt- of kamille thee en gebruik basilicum, tijm, bieslook en rozemarijn in al je gerechten. Fruit is logischerwijs minder geschikt voor kweektafels, met uitzondering van aardbeien. 

Verschillende accessoires maken je het leven nog gemakkelijker

Alsof het verbouwen van groenten met een kweektafel niet al bijzonder gemakkelijk was, zijn er ook accessoires die dit nog simpeler maken. Een klimrek, bijvoorbeeld, heb je nodig als je bonen, komkommers of tomaten wilt planten. Een broeikap is handig als je eerder in het jaar wilt beginnen met zaaien. Door wieltjes onder je kweektafel te bevestigen rijd je deze gemakkelijk overal naartoe en uiteraard mogen zaadjes, potgrond en plantlabels ook niet ontbreken. Omdat je direct met je kweektafels aan de slag kunt is het belangrijk dat je de benodigde accessoires direct mee bestelt. Dan heb je alles bij de hand om meteen te beginnen.

De voordelen van kweektafels

Het is geen moeilijke beslissing om een kweektafel te kopen. En vanaf het moment dat je deze in gebruik neemt, zijn er een aantal voordelen waarvan je dan profiteert.

  • Kweektafels zijn stijlvol, compact en in de meest krappe plekken te gebruiken.
  • Je hebt veel minder last van onkruid en ongedierte.
  • Je kunt elke dag vers en onbespoten eten op tafel zetten als je een kweektafel gebruikt.
  • Je hoeft niet meer op of door de knieën als je met je oogst wilt werken.
  • Je neemt je kweektafels direct in gebruik, vanaf het moment dat ze worden afgeleverd.
  • Kweektafels hebben een eigen afwateringssysteem.

Tijd om je groene vingers te gebruiken

Met een moestuintafel kan iedereen aan tuinieren beginnen, of je nu groene vingers hebt of niet en of je nu jong bent of oud. Ook kunnen kweektafels bij elke woning worden gebruikt, zelfs als je geen buitengedeelte hebt. Daarom zijn deze tafels ideaal voor iedereen die zelf groente, kruiden of aardbeien wil telen en kun jij op die manier ook snel een heerlijke maaltijd uit eigen ‘tuin’ op tafel zetten.

Wil je weten waar je allemaal op moet letten bij de aanschaf van een kweektafel? Kijk voor meer informatie op Vertisign.nl.

groente, kruiden of aardbeien wil telen en kun jij op die manier ook snel een heerlijke
maaltijd uit eigen ‘tuin’ op tafel zetten.
Wil je weten waar je allemaal op moet letten bij de aanschaf van een kweektafel? Kijk voor
meer informatie op Vertisign.nl.