Foto’s graveren met een lasermachine

Foto’s! Hoeveel maak je er wel niet? Maar wat doe je met al die kiekjes? Nog steeds zijn fotoboeken populair: van vakanties, een trouwdag of andere highlight. Of je laat ze afdrukken om ze daarna in te lijsten. Of je bestelt die foto afgedrukt op een canvas of zelfs op aluminium. Zo worden die foto’s een prachtige aanvulling op je interieur en hou je de herinneringen aan bijzondere momenten levend. Heb je ook al eens gehoord van het graveren van foto’s met een lasermachine? Dat is een supermooie manier om herinneringen te vereeuwigen. En die techniek wint aan populariteit!

Lasersnijden en -graveren

Met een lasermachine kun je naast snijden ook graveren. De meest uiteenlopende materialen zijn te verwerken. Je hebt onbewust vast al heel veel lasergesneden en -gegraveerde producten gezien. Van naambordjes bij de voordeur tot lampen die als bouwpakketten te bestellen zijn. Al die items kunnen ook nog eens voorzien worden van een fraaie gravering of markering. Cijfers, teksten, patronen, decoraties: wat je maar wilt. En dus absoluut ook foto’s.

Talloze materialen graveren in een handomdraai

Als je foto’s gaat graveren met een CO2-laser is een goede voorbereiding belangrijk. Je hebt er naast een lasermachine ontwerpsoftware voor nodig. Met die software zet je je digitale foto’s om naar bitmap-files die je kunt lasergraveren. Met het juiste bestand kun je het materiaal van je keuze een blijvende gravering meegeven. Van hout tot stof, van spiegels tot metaal en meer. Je legt je item op de werktafel van de machine, kiest het juiste bestand, start het programma en binnen no-time is die gravering klaar.

Talloze materialen: eindeloze mogelijkheden

Bedenk eens wat je allemaal zou kunnen graveren! Een setje glazen met de portretten van een bruidspaar, een leistenen serveerplank met foto van het restaurant dat je een heerlijk gerecht serveert, een houten theekist met een foto van de kleinkinderen voor opa en oma, een glazen bokaal met gegraveerde truck voor een vrachtwagenchauffeur en zelfs een acrylaat gedenkteken met portret dat op een graf geplaatst kan worden. Als je even verder brainstormt zijn de mogelijkheden nagenoeg eindeloos.

Meer weten over lasergraveren?

Een BRM lasermachine is enorm gebruiksvriendelijk. Door de eenvoudige bediening kun je vlot aan het werk. Vanzelfsprekend reageert ieder materiaal anders op de laserstraal, maar bij het graveren van foto’s zul je versteld staan van hoe gedetailleerd het resultaat is. Het is een ideale methode om bijzondere momenten vast te leggen. Natuurlijk kun je nog veel meer dan alleen foto’s graveren. Wil je meer weten over lasergraveren? Dat kan hier. Lasergraveren | Hoogwaardig & kwalitatief | BRM Lasers