Een thuiswerkplek creëren

Grote kans dat ook jij al een tijdje vanuit huis werkt en waarschijnlijk zal dit nog even zo blijven. Het is daarom belangrijk om een goede thuiswerkplek te creëren, zodat jij thuis ook lekker kunt werken. Met deze tips houd je het thuiswerken nog makkelijk een paar maanden vol!

Plek in huis

Voor de maximale concentratie kies je een plek in huis waar je zo min mogelijk wordt afgeleid. Dit kan zijn in een aparte kamer of een hoek van de woonkamer. Zorg ervoor dat deze plek netjes en opgeruimd is. Rommel zorgt namelijk voor afleiding. Op een rustige plek kun je goed werken en voor een langere tijd concentreren. Het is fijn om een vaste werkplek in huis te hebben, omdat je deze dan aan het einde van de dag kunt afsluiten. Aan dezelfde tafel eten als werken kan, maar dat zorgt er wel voor dat het minder aanvoelt als een werkplek en tijdens het eten minder gezellig aanvoelt.

Daglicht

Daglicht bevordert de concentratie enorm. Het houdt je namelijk scherp en geeft je energie. Een plek bij het raam is een goed idee, maar vermijd ook hier de afleiding. Met vitrage of linnen gordijnen hou je een ruimte licht en creëer sfeer met rust en ruimte. Zo komt er wel genoeg daglicht binnen, maar je wordt niet te veel afgeleid van de dingen die buiten gebeuren. Een andere optie is lamellen op maat. Lamellen zijn een trendy, stijlvolle en tijdloze keuze voor in jouw interieur. Vooral handig is dat je het licht en de privacy altijd precies kunt afstemmen zoals jij dit wenst.

Bureau en stoel

Tijdens het thuiswerken wordt de zithouding nog wel eens vergeten, terwijl dit juist enorm belangrijk is. Van een verkeerde zithouding kun je verschillende klachten krijgen aan je nek of rug. Omdat het thuiswerken waarschijnlijk nog maanden zal duren, is het slim om te investeren in een goede bureaustoel. Een stoel die je kunt verstellen en zo kunt instellen dat je een goede werkhouding hebt. Een goede bureaustoel vind je in verschillende woonwinkels of tweedehands.