Een lamp voor ieder interieur

Smaken verschillen en geen enkel interieur is precies hetzelfde. Vandaar dat lampen te verkrijgen zijn in verschillende soorten en stijlen. Zo zit er altijd wel een lamp tussen die heel mooi staat binnen jouw specifieke interieur. Ben je benieuwd geworden wat voor soorten lampen er onder meer te koop zijn? Lees dan even verder, want in deze blog leggen wij jou maar al te graag uit welke soort lamp het beste past bij welk interieur. Lees snel verder!

Hout en rotan

Hout en rotan zijn natuurlijke materialen die vooral mooi staan binnen het landelijke interieur. Deze interieurstijl staat bekend om het gebruik van aardse kleuren en natuurlijke materialen. Naast hout en rotan, kun je binnen deze stijl ook kiezen voor materialen als riet en bamboe. Toch worden hout en rotan nog steeds het meest gebruikt. Dit komt omdat dit zeer veelzijdige materialen zijn, die ook prima te verwerken zijn in een mooie hang- of vloerlamp bijvoorbeeld.

Zwart metaal

Metaal zie je veel terug in een industrieel interieur, vooral zwart metaal. Wanneer het aankomt op lampen wordt zwart metaal met name gebruikt in opengewerkte en robuuste lampen met een stoer uiterlijk. Omdat deze lampen vrij grof ogen, passen ze prima bij de rest van de zware, robuuste en grove meubels die zo kenmerkend zijn voor het industriële interieur.

Strak, zonder tierelantijntjes

Binnen een minimalistisch interieur draait het om simplisme, zonder tierelantijntjes en andere frutsels die eigenlijk geen doel dienen. Dit zie je dan ook terugkomen in het ontwerp van lampen: zeer strak en puur functioneel. Binnen een minimalistisch interieur wordt veel gebruik gemaakt van wittinten. Witte muren, witte meubels en dus ook witte lampen.

Hang, wand, vloer of tafel?

Wanneer je een nieuwe lamp wilt kopen moet je niet alleen letten op de stijl van de lamp maar ook op het soort lamp. Zo heb je namelijk de keuze uit hanglampen, wandlampen, vloerlampen en tafellampen. Afhankelijk van de ruimte waar je de lamp wilt plaatsen en het doel van de lamp, zul je hieruit een keuze moeten maken. Weet jij het al?

Een mooie nieuwe lamp kopen?

Of je nu op zoek bent naar een mooie vloerlamp van hout en rotan om jouw landelijke interieurstijl mee af te maken of een stoere opengewerkte hanglamp van zwart metaal die mooi staat binnen jouw industriële interieur, bij een online woonwinkel als Sweet Living Shop ben je aan het juiste adres. Zij hebben een zeer ruim assortiment aan verschillende soorten en stijlen lampen. Neem eens een kijkje en ontdek het zelf!