De voor-en nadelen van een rugbrace!

Een van de meest voorkomende klachten bij Nederlanders zijn klachten met betrekking tot de rug. Dit komt met name doordat de rug een van de meest gebruikte gewrichten is en deze daarnaast ook nog relatief snel beschadigd kan raken. Dit komt niet doordat de rug zwak is, maar doordat de mens simpelweg eerder ‘slecht’ met de rug omgaat dan met andere gewrichten. De kans is dan ook groot dat jij regelmatig niet goed op een stoel zit en hiermee je rug aan het beschadigen bent. Nu kun je de potentiële schade gelukkig goed inperken door bijvoorbeeld een rugbrace te dragen. Ben jij benieuwd naar de voor-en nadelen die een rugbrace met zich meebrengt? Lees dan snel verder. In deze blog vertellen we je hier namelijk meer over!

Voordelen rugbrace

Het dragen van een rugbrace heeft voornamelijk voordelen. Dit komt doordat de rugbrace de houding van het lichaam corrigeert. De rugbrace zorgt er dan ook voor dat je rug in een betere houding de dag door komt. Je rug komt hierdoor bijna onmogelijk in rare en schadevolle posities terecht. Een ander groot voordeel dat bij de rugbrace komt kijken is dat deze relatief klein is. Dit is een voordeel omdat veel mensen zich schamen voor lichamelijke klachten. Men wilt niet aan de buitenwereld laten zien dat het lichaam begint af te takelen. De rugbrace kan gelukkig nagenoeg onzichtbaar gedragen worden. Je kunt deze dus gewoon om naar werk zonder dat iemand door hebt dat je hem draagt!

Nadelen rugbrace

Aan het rugbrace kopen zitten eigenlijk bijna geen nadelen verbonden. Dit komt met name doordat de rugbrace simpelweg gewoon goed is voor je lichaam. Het enige nadeel dat ermee geassocieerd kan worden is het feit dat je afhankelijk raakt van een hulpmiddel. Je traint je rugspieren minder doordat de brace het werk voor jou verricht. Hierdoor zal het een stuk moeilijker worden om in de toekomst weer van de rugbrace af te stappen. Je raakt dus behoorlijk afhankelijk van iets anders dan je eigen lichaam. Of dit per se een nadeel is, dat is natuurlijk aan jezelf om te oordelen.