Creëer je eigen smaak e-liquid

Je hebt al brede keus uit verschillende smaken e-liquids, maar je kunt daar ook zelf nog unieke smaken aan toevoegen. Je kunt namelijk door aroma’s te mixen zelf nieuwe smaken ontdekken, en wie weet vind jij wel de perfecte smaak voor jouw behoefte. Om dit voor elkaar te krijgen kun je de aroma’s combineren met de base. In deze blog leggen we je uit hoe je dit precies kunt doen, zodat je goed voorbereid aan de slag gaat. 

Aan de slag met je eigen aroma

Je kunt natuurlijk niet beginnen als je niet de juiste spullen in huis hebt. Zorg dus eerst dat je een base, een mengflesje, een aroma, een nicotinebooster en een naaldspuitje hebt om te gaan mengen. De kans is groot dat je dit niet zomaar in huis hebt staan en je buren of je familie waarschijnlijk ook niet. Je zult dit dus eerst moeten bestellen bij een webshop als Eliquidmania. Daar vind je een breed assortiment aan benodigdheden om je eigen aroma samen te stellen. Als je eenmaal alles in huis hebt kun je van start. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

1. Bepaal de hoeveelheid e-liquid die je nodig hebt. Als je dit weet kun je gelijk ook de benodigde hoeveelheid van het aroma bepalen. 

2. Voeg het aroma toe. Hiermee ga je de smaak bepalen, dus dit is de belangrijkste stap. Lees goed de bijsluiter om zeker te weten dat je het op de juiste manier doet en dat je de juiste hoeveelheid gebruikt. 

3. Voeg eventueel nicotine toe. Als je nicotine aan je e-liquid wil toevoegen dan kan dat nu. Hiervoor voeg je een base met een nicotinelaag toe. Het gehalte van de nicotine kun je hierbij ook zelf bepalen. Heb je liever een e-liquid zonder nicotine dan kun je deze stap overslaan. 

4. Bepaal de hoeveelheid base. De hoeveelheid base die je aan je e-liquid toevoegt hangt samen met het percentage aroma dat je gebruikt. Als je weet wat die verhouding is weet je ook precies wat er aan base moet worden toegevoegd. Als het aroma bijvoorbeeld 12% moet zijn dan weet je dat de base 88% is. 

5. Schud het geheel door elkaar. Als je alle juiste verhoudingen en hoeveelheden hebt bepaald beland je vanzelf bij de laatste stap, het mengen en schudden. Je doet hiervoor de base en het aroma in het mengflesje en schudt het goed door elkaar. Doe dit ongeveer een halve minuut en dan ben je klaar en heb je je eigen smaak e-liquid gemaakt.