Bespaar tijd, neem je ontbijt mee!

Je herkent het waarschijnlijk wel, Je hebt geen zin om ‘s ochtends uitgebreid te ontbijten, maar je wil wel met een goed gevulde maag de dag beginnen. We geven je in deze blog een aantal tips over wat en hoe jij toch ‘s ochtends je ontbijt binnen krijgt, maar dat je geen extra tijd kost! 

Zo neem jij je ontbijt mee!
Om tijd te besparen in de ochtend, is het slim om je ontbijt al de avond van te voren klaar te maken. Je hoeft dan alleen de koelkast open te trekken en je ontbijt in je tas te doen. Je kunt dat klaar maken bijvoorbeeld tijdens het koken doen, je bent dan immers toch al bezig. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een lunchpot! Een lunchpot is zoals de naam verklapt, een potje waar je je lunch of dus ontbijt in kunt doen om mee te nemen. Een mepal lunch pot bestaat uit twee compartimenten. Dat is een grotere bak voor bijvoorbeeld kwark en een kleiner vakje voor de cruesli of muesli zodat het knapperig blijft.

Chiapudding
Chiapudding is erg simpel en snel te maken en daarom echt een van onze favorieten! Om dit receptje te maken pak je als eerst 3 eetlepels chiazaadjes. Deze meng je vervolgens met melk, dit kan ook plantaardige melk zijn of kokos melk. Dit roer je vervolgens goed door en zet je in de koelkast. Dit laat je een paar uur staan. Als je dan de volgende ochtend wakker wordt is jouw ontbijtje ready to go. Voeg eventueel nog wat fruit en/of noten toe naar smaak!

Yoghurt of kwark met fruit en noten
Makkelijker dan dit wordt het eigenlijk niet, maar het verveelt nooit. Je kunt namelijk oneindig afwisselen tussen de verschillende smaken yoghurt of kwark. Ga je bijvoorbeeld voor kokos- of Griekse Yoghurt? Ook met de toppings kun je lekker variëren! Ga voor heerlijk seizoensfruit en kies verschillende noten en granola’s. Granola is overigens ook erg makkelijk zelf te maken, zo kun je zelfs daar je eigen draai en variatie aan geven. Ook dit ontbijtje zorgt voor een goede start van de dag!