Stichting Benchmark GGZ

Toon het menu Verberg het menu
Over SBG

Hier vindt u informatie over onze doelstellingen, de wijze waarop SBG is georganiseerd, de medewerkers van SBG en de partners met wie wij samenwerken.

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws van SBG?

Wie is wie?

Astrid van Meeuwen

Laatst gewijzigd op: 15 december 2017

Functie: Senior Adviseur
Aandachtsgebieden: Het begeleiden en/of aansturen van in- en externe projecten en pilots rondom benchmarken en benchmarkdata. Ook voor vragen over het bedienen, begrijpen en benutten van BRaM kunt u bij mij terecht.
Opleiding: Gezondheidswetenschappen
Ervaring: 20 jaar GGZ ervaring in diverse (grotendeels leidinggevende) functies, 4 jaar IT consultancy en projectmanagement
Over werken bij SBG: Waar ROM stopt, start de benchmark! En dat is nieuw in Nederland, spannend, soms niet helemaal duidelijk maar in ieder geval enerverend. Waar tot voor kort de discussie nog ging over het behalen van een bepaalde respons, zie ik dat het gesprek steeds vaker gaat over kwaliteit en kwaliteitsverbetering, waar de benchmarkdata vooral worden gebruikt om het vertrekpunt te bepalen en de progressie te monitoren. Ik heb er alle vertrouwen in en voel me erg op mijn plek in het team van SBG, allemaal betrokken, gepassioneerde mensen die benchmarken tot een succes willen maken.

Bas Bloemsaat

Laatst gewijzigd op: 01 maart 2018

Functie: Senior Developer BI
Aandachtsgebieden: Technisch medeverantwoordelijk voor de (door)ontwikkeling van onze onderzoeksapplicatie BRaM.
Opleiding: Nederlands Recht
Ervaring: uitgebreide ervaring met het ontwikkelen van onderzoekssoftware, met name web-based applicaties
Over werken bij SBG: “SBG is een team van gedreven mensen. Met elkaar leveren we een bijdrage aan een betere GGZ. Ik vind het fijn om te werken in een organisatie die een positieve bijdrage aan de samenleving levert. Daarom ben ik trots hieraan een steentje bij te dragen.”

Bert Jan Bos

Laatst gewijzigd op: 01 maart 2018

Functie: Kwaliteitsfunctionaris
Aandachtsgebieden: Arbo- en milieuzorg; informatiebeveiliging, ISO-9001 en NEN 7510, kwaliteitsbeleid en -systeem (audits, certificering, incidentmelding en -afhandeling, klachtafhandeling, kwaliteitshandboek, normenkader, privacy, Third Party Mededeling) overeenkomsten, service level agreement (SLA) en dossier afspraken en procedures (DAP), werkprocedures en -processen, wet- en regelgeving. Functionaris voor de Gegevensbescherming (FG) bij SBG: namens het College bescherming persoonsgegevens (CBP) de onafhankelijk toezichthouder op de toepassing van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp).
Opleiding: HBO-V, kaderopleiding, OKF-CBO
Ervaring: diverse functies in de (geestelijke) gezondheidszorg; beleids- en preventiemedewerker; Kwaliteit, Arbeidsomstandigheden en Milieu (KAM)–functionaris. Lid van de Nederlandse beroepsvereniging van Functionarissen Gegevensbescherming (NGFG).
Over werken bij SBG: "Voor mijn collega’s en onze aangesloten zorgaanbieders, zorgverzekeraars en andere belanghebbenden is data-integriteit belangrijk. Zowel de door ons te ontvangen data en de door ons te rapporteren data moeten betrouwbaar en geautoriseerd zijn. Ook de ontwikkelingen in de (geestelijke) gezondheidszorg en in wet- en regelgeving maken benchmarken blijvend boeiend en noodzakelijk: ‘het verschil kan het verschil maken’."

Cynthia Peperkamp

Laatst gewijzigd op: 15 december 2017

Functie:  Junior Onderzoeker Argus en Servicedesk Analist
Aandachtsgebieden: Analysewerkzaamheden en datakwaliteit bewaken voor Argus, bestandsverwerking en afhandeling klantvragen voor de servicedesk.
Opleiding: Psychologie
Ervaring: Onderzoeker bij het Casusregister Argus
Over werken bij SBG: De overstap van het casusregister Argus naar SBG is een uitstekende keuze geweest. Dit geldt niet alleen voor de betrouwbaarheid en de datakwaliteit van de Argusgegevens, maar zeker ook voor mij persoonlijk. De prettige werksfeer, behulpzame collega’s en de kansen die je krijgt om jezelf te ontwikkelen zorgen ervoor dat ik het hier erg naar mijn zin heb.

Dennis Scherpenzeel

Laatst gewijzigd op: 15 december 2017

Functie: Functioneel Applicatiebeheerder
Aandachtsgebieden: Applicatiebeheer, kantoorautomatisering en Servicedesk
Opleiding:HBO Bedrijfswiskunde
Ervaring: Data analist bij een verspreider van drukwerk
Over werken bij SBG: “Het is mooi om te zien hoe iedereen binnen SBG gemotiveerd is om met z’n allen een perfecte GGZ-benchmark te bereiken. Het werken in een deskundig en enthousiast ICT-team zorgt er voor dat ik mezelf steeds verder kan ontwikkelen. Daarnaast waardeer ik de behulpzaamheid en gezelligheid van collega’s heel erg!”

Edwin de Beurs

Laatst gewijzigd op: 15 december 2017

Functie: Hoofd Wetenschappelijk Onderzoek
Aandachtsgebieden: Onderzoek naar de methodiek en techniek van benchmarken, datakwaliteit, contactpersoon naar Bestuur en Wetenschappelijke Raad (WR) van SBG
Opleiding: Opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog, gepromoveerd op onderzoek naar verschillende behandelwijzen bij paniekstoornis met agorafobie, titel ‘The assessment and treatment of panic disorder
and agoraphobia’
Ervaring: Universitair docent Vrije Universiteit Amsterdam (VU), universitair hoofddocent Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), hoofd afdeling onderzoek en ontwikkeling bij Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie (NIFP)
Over werken bij SBG: ‘We zien dat SBG steeds meer geaccepteerd wordt binnen de GGZ en dat het vertrouwen in ons product groeit. Het is prettig de wetenschappelijke basis van benchmarken te verbreden met mijn team van vier onderzoekers, die er de schouders onder zetten en pragmatisch en oplossingsgericht zijn. SBG biedt een omgeving die creativiteit tot bloei laat komen.’

Gerard Flens

Laatst gewijzigd op: 15 december 2017

Functie: Onderzoeker
Aandachtsgebieden: Datakwaliteit
Opleiding: Psychologische Methodenleer aan de Universiteit van Amsterdam (UvA)
Ervaring: Assistent onderzoeker aan de UvA
Over werken bij SBG: "Een mooiere plek om te beginnen aan het vervolg op mijn studie had ik niet kunnen wensen. Samen met een hechte groep gemotiveerde collega’s zet ik mijn kwaliteiten nu in voor verbeterde zorg en welzijn in Nederland. Het is indrukwekkend om te zien hoeveel vertrouwen we uitstralen in het benchmarkconcept en tegelijkertijd beseffen dat we nog vol in ontwikkeling zijn. Met de ruimte die ik hier krijg om eigen ideeën aan te dragen en te leren van anderen zit ik hier helemaal op mijn plek."

Jasper van Veen

Laatst gewijzigd op: 28 februari 2018

Functie: Developer
Aandachtsgebieden: analyseren, transformeren en valideren van data.
Opleiding: Multi Media Vormgeving.
Ervaring: Web programmeur bij IJsselstudio.
Over werken bij SBG: “Werken bij SBG is niet alleen gezellig, maar ook nog eens erg leerzaam. Het werken met nieuwe technologieën biedt veel uitdaging en ontwikkelingsmogelijkheden. Bij SBG mag ik deel uitmaken van een uiterst professioneel en bekwaam team dat elkaar in alle trajecten volgt en ondersteunt. SBG biedt een leerzame en gezellige omgeving.”

Maarten Erenstein

Laatst gewijzigd op: 15 december 2017

Functie: Algemeen Directeur
Opleiding: Engelse taal- en letterkunde en MBA-opleiding
Ervaring: Business development manager bij Pearson Information and Assessment, consultant en accountmanager bij Doxis Informatie Managers
Over werken bij SBG: “SBG is een organisatie met een innovatief concept dat erop gericht is de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Om het concept te laten slagen, is er een team van zeer enthousiaste, deskundige en prettige collega’s. Dit is een essentiële voorwaarde om in samenwerking met patiënten(vertegenwoordigers), zorgaanbieders en zorgverzekeraars dit nieuwe concept te laten slagen.”

top