5 voordelen van een ​​incassobureau inschakelen

Om een goedlopend bedrijf te hebben en behouden, moeten rekeningen betaald worden. Helaas zijn niet alle klanten betrouwbaar en komt het regelmatig voor dat je met openstaande rekeningen te maken hebt. Als bedrijfseigenaar, heb je waarschijnlijk ook weinig tijd over. Ook heb je niet de tijd om regelmatig te bellen of brieven te schrijven om achterstallige schulden te innen. Hoe langer de rekeningen openstaan, hoe moeilijker het wordt om deze te innen. Als je aanmaningen uiteindelijk niet tot betaling leiden, kan het inschakelen van een incassobureau voor je bedrijf zeer voordelig zijn.

Veel ondernemers hebben een bepaald beeld in hun hoofd over incassobureaus – en met een goede reden. Vroeger kon iedereen een incassobureau oprichten zonder geregistreerd of gereguleerd te zijn. Tegenwoordig zijn er regels en voorschriften die gelden voor incassobureaus. Een incassobureau inschakelen is één van de makkelijkste manieren om de focus weer op je bedrijf te leggen, terwijl iemand anders het incassotraject voor zijn rekening neemt. Voordelen van het inschakelen van een incassobureau:

Legale bescherming

Tegenwoordig zijn er talloze wetten die van toepassing zijn op de incasso-industrie, en goed geïnformeerde klanten zullen niet aarzelen om een ​​rechtszaak aan te spannen als hun rechten worden geschonden. Incassobureaus weten dit en zijn daarom goed thuis in deze wetten. Incassobureaus zijn goed geïnformeerd over zowel de federale incassowetten als de wetten die van toepassing zijn op de staat waarin het bureau een licentie heeft. Door een incassobureau namens jou onbetaalde schulden te laten innen, elimineer je de juridische risico’s zoveel mogelijk.

Succesvolle schuldinvordering

Incassobureaus hebben ervaring met het incasseren van onbetaalde schulden en hierdoor vergroot het inschakelen van een incassobureau de kans op het innen van achterstallige schulden. De primaire focus is het runnen van je bedrijf, maar de primaire focus van een incassobureau is het innen van schulden. Een getrainde professional kent de beste technieken om debiteuren wettelijk te dwingen om te betalen, en incassobureaus vormen een veel grotere bedreiging voor debiteuren dan jij dat doet. Een incassorekening heeft een negatieve invloed op de kredietwaardigheid van een debiteur en daarom treffen debiteuren vaak regelingen om hun schulden terug te betalen om schade aan hun kredietwaardigheid te voorkomen.

Flexibiliteit

Incassobureaus weten dat elke bedrijfseigenaar andere behoeftes heeft en bieden daarom een verscheidenheid aan oplossingen die passen bij verschillende bedrijfsmodellen. Sommige incassobureaus vervolgen debiteuren tegen een vast bedrag, terwijl andere een commissie ontvangen over het bedrag dat ze succesvol hebben geïncasseerd. 

Documentatie

Wanneer incassobureaus communiceren met debiteuren, leggen zij dit vast. Mocht je besluiten om in de toekomst een debiteur voor de rechter te dagen, dan heeft het incassobureau een grondige registratie van elke poging om contact op te nemen met de debiteur. Deze documentatie toont de rechtbank aan dat je veel moeite hebt gedaan om de schuld te innen. 

Debiteuren betalen sneller

Als je een incassobureau inschakelt, betalen mensen je sneller en de kans is groter dat je je geld terug krijgt. Dit vanwege de status van een incassobureau. Mensen betalen nu eenmaal sneller als ze zien dat ze een aanmaning van een incassobureau krijgen. Wanneer je een incassobureau inschakelt, hoef je geen tijd te besteden aan het nabellen van je klanten. Het bespaart tijd, geld en energie, zodat je je kunt concentreren op wat echt belangrijk is: je bedrijf.

Op zoek naar een betrouwbaar incassobureau? AGIN Otten is een incasso- & gerechtsdeurwaardersorganisatie. AGIN Otten biedt opdrachtgevers een totaalpakket aan juridische diensten/producten. AGIN Otten is medeoprichter van de Associatie van Gerechtsdeurwaarders en Incassospecialisten Nederland. Met in totaal 9 AGIN-vestigingen bieden zij complete landelijke dekking onder dezelfde tarieven en voorwaarden.