4 tips om je huis direct voor meer geld te verkopen

De huizenmarkt is booming. Huizen zijn schaars en woningen worden steeds duurder. Wil jij graag jouw huis voor een uitstekende prijs verkopen? 

Vaak kun je met kleine aanpassingen meer geld verdienen op de verkoop van jouw huis. Onderstaande tips helpen je om met kleine aanpassingen een maximale prijs voor je woning te realiseren. 

Laat mooie foto’s maken

Foto’s zijn erg belangrijk voor het verkopen van je huis. Mensen bekijken eerst de foto’s voordat ze besluiten een huis te bezichtigen. Slechte foto’s zullen dan ook zeker eventuele kopers afschrikken. Investeren in een professionele fotograaf is absoluut de moeite waard en zal zich bijna altijd terugbetalen. 

Een fotograaf zorgt ervoor dat een huis goed tot zijn recht komt. Op goede foto’s is meteen te zien hoe de woning eruit ziet en hoe de ruimtes in te delen zijn. Door het maken van mooie en duidelijke foto’s zorg je ervoor dat meer geïnteresseerden zich melden voor een bezichtiging. 

Bovendien ontwikkelen geïnteresseerden meteen een prettig gevoel bij het zien van de foto’s. Door goede foto’s kun je beter door de woning heen kijken waardoor geïnteresseerden zich meteen kunnen inbeelden hoe het is om in de woning te wonen. Het gevoel dat kijkers krijgen bij een woning is erg belangrijk bij het kopen van een huis. Mooi gemaakte foto’s versterken dit gevoel en van een gevoel is moeilijk af te stappen.

Ruim je huis op

Staat er een bezichtiging gepland? Zorg er dan voor dat je huis is opgeruimd. Een opgeruimd huis geeft een prettig gevoel en zorgt voor sfeer in de woning. Bovendien lijken kamers groter en ruimtes lichter.

Verder is het belangrijk dat je persoonlijke spullen zoals foto’s zoveel mogelijk opbergt. Het opbergen van deze items zorgt ervoor dat kijkers zich beter kunnen inleven in hun eigen situatie. Je kunt het beste het huis zo neutraal mogelijk houden, zodat kijkers makkelijk door de meubels en stijl heen kunnen kijken. 

Het opknappen van klusjes in huis

Je krijgt een hogere prijs voor een huis dat mooi is afgewerkt. Veel woningzoekende zijn op zoek naar een woning die instapklaar is en zijn bereid daar flink voor te betalen. Door je lijst van achterstallig onderhoud weg te werken kun je een extra zakcentje verdienen. Hang die kastdeur recht, verf die muur wit, kit de badkamerrand of zet nieuwe bloemen in de tuin. Door dit soort kleine klusjes rondom je huis aan te pakken kun je een hogere prijs krijgen voor jouw huis. 

Kies voor een makelaar die past bij jouw wensen

Een makelaar helpt je bij de verkoop van je huis. De makelaar zorgt ervoor dat de woning voor een scherpe prijs op de markt wordt gezet. Bovendien gaat de makelaar voor jou aan de slag om je huis onder de aandacht te brengen bij woningzoekenden. 

Of het nu gaat om een makelaar Amsterdam of een makelaar uit het dorp Losser. Alle makelaars willen dat jij een goede prijs krijgt voor je huis.