3 tips om in contact met klanten te blijven

Het is voor veel bedrijven een lastige tijd geweest. Zeker bedrijven die normaal gesproken hun omzet halen uit evenementen en bijeenkomsten is het erg lastig. Toch hoef je niet stil te zitten in deze periode. In deze blog geven wij je 4 tips hoe je, ook in deze tijd, in contact kunt blijven met jouw klanten.

Organiseer een online event

Meer dan ooit worden evenementen online gehouden. Met behulp van diverse apps is het mogelijk om te beeldbellen met klanten of om lezingen te geven. Toch is het niet altijd een even groot succes als een van je werknemers vanuit huis een lezing probeert te geven. Overweeg daarom om het eens wat professioneler aan te pakken. Wat dacht je van een online evenement dat je vanaf een speciale locatie organiseert. In plaats van de huiskamer geef je dan de lezing vanaf een mooie en inspirerende locatie. Dit zorgt er voor dat de aandacht toch wat beter bij de lezing blijft. Bovendien is het helemaal veilig, want iedereen kan vanaf huis gewoon inschakelen.

Blijf actief op social media

Ook als jouw business even stilligt is het verstandig om niet helemaal van de aardbodem verdwijnt. Blijf daarom ook actief op jouw social media kanalen. Wellicht haal je hier geen directe omzet uit, maar toch is dit een mooie manier om (gratis) onder de aandacht van je doelgroep te blijven. Op het moment dat alles weer terug naar normaal gaat is de kans dan ook een stuk groter dat jouw naam is blijven hangen.

Stop niet met marketing

Tijdens de eerste lockdown werd er erg veel gehandeld vanuit paniek. Bedrijven probeerde op alle vlakken te besparen en de marketing was vaak het eerste dat er aan moest geloven. Dit bleek voor een hoop bedrijven niet de juiste stap. Het is daarom een stuk handiger om het budget te verlagen, maar er niet helemaal mee te stoppen. De kans is namelijk groot dat je hier, als je helemaal stop, ook nog hinder van ondervindt nadat alles weer terug naar normaal gaat.

Lees meer over de CAO GGZ op onze website.